Wie zijn wij

De Koning Vlees B.V. is een bedrijf dat smakelijke vleesproducten levert aan de grootverbruiker: horeca en maaltijdindustrie. Onze afnemers kunnen rekenen op een constante, hoge kwaliteit, op een snelle, tijdige levering en bovendien op een scherpe prijs.

Naast een betrouwbare leverancier wil De Koning Vlees ook een aantrekkelijke werkgever zijn, met waardering voor ieders inbreng. Het succes hangt immers af van de prestaties van het hele team. Bij De Koning Vlees hecht men aan een goede werksfeer. Dat dit geen loze woorden zijn, blijkt uit het feit dat veel werknemers zich langdurig en met groot enthousiasme aan het bedrijf verbinden. De keuken van De Koning Vlees wordt gerund door vakmensen die niet alleen weten hoe ze een lekker stukje vlees moeten bereiden, maar die ook, in overleg met de klant, constant bezig zijn met de ontwikkeling van de receptuur. De consument proeft het verschil.

Social media - anno 2020 is de tijd daar. Wij zijn online!

Social media - anno 2020 is de tijd daar. Wij zijn online! lees verder
 • In 1910 begon Jacob de Koning een slagerij in Rijsoord.

  Jacob was ondernemer in hart en nieren en bouwde de slagerij uit tot een bloeiend bedrijf. Hij startte met bezorgdiensten in de regio waarvan de omzet vele malen groter werd dan die van de winkel. In de jaren 20 opende hij een eerste filiaal in Heerjansdam.

 • In 1939 droeg Jacob de leiding van het bedrijf over aan zijn zonen Jos en Piet de Koning.

  Na de oorlog groeide het bedrijf gestaag door. Een belangrijke ontwikkeling in de jaren daarna was de opkomst van supermarkten. De Koning zag deze ontwikkeling niet als bedreiging, maar als kans. Vanuit de eigen worst- en vleeswarenfabriek konden immers niet alleen de eigen slagerijen, maar ook supermarkten worden bevoorraad. Het lukte om de klandizie van supermarktketens als Simon de Wit en P. de Gruyter & Zn. te winnen.

 • Rond 1960 trad de derde generatie aan: de neven Jaap en Jan de Koning.

  In de jaren 70 staakten zij de bezorging aan huis. Het aantal filialen en franchisebedrijven breidde in die tijd nog wel uit. In de hoogtijdagen had De Koning 16 slagerijen in de regio.

 • Na 1985 veranderde de markt snel.

  De directie besloot tot een radicale koerswijziging. Het bedrijf ging zich specialiseren in leverantie aan de grootkeuken: restaurants, maaltijd- en conservenfabrieken. De filialen en franchisebedrijven pasten niet bij de nieuwe koers en werden in de jaren daarna één voor één overgedragen aan de bedrijfsleiders. Het bedrijf richtte zich vervolgens helemaal op de grootkeuken en dat bleek een gouden greep. De locatie in Rijsoord werd te klein om aan de vraag te kunnen voldoen.

 • In 2005 zette Jan de Koning het bedrijf voort op de huidige locatie in Zwijndrecht.

  Het bedrijfspand is voorzien van geautomatiseerde systemen waarmee rook- en kooktijden nauwkeurig kunnen worden vastgesteld. In de keuken van De Koning wordt hard gewerkt aan verrassende en smakelijke nieuwe producten.

Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer. Bij het 100-jarig bestaan in 2010 droeg Jan de leiding over aan zijn zoon Arjan de Koning.

In honderd jaar tijd heeft het bedrijf een metamorfose ondergaan. Wat onveranderd bleef? Het van generatie op generatie doorgegeven vakmanschap.

Kwaliteitszorg

Als afnemer kunt u ervan op aan dat onze producten uitstekend van kwaliteit en veilig voor consumptie zijn. Voor de borging hiervan heeft De Koning Vlees een kwaliteitssysteem dat gecertificeerd is volgens de strenge eisen van de BRC-norm.

De BRC-code is in Groot-Brittannië ontstaan. De leden van het British Retail Consortium (BRC) hebben zich halverwege de jaren 90 verenigd om eensluidende criteria te ontwikkelen voor de beoordeling van leveranciers. Uiteindelijk hebben de BRC-leden gezamenlijk de BRC-standaard ontwikkeld door alle bestaande standaarden te vergelijken en hieruit een ‘best practice’ samen te stellen. Het merendeel van de eisen van het in Nederland meer bekende Haccp-systeem zijn opgenomen in de BRC-norm.

HACCP verplicht de producent om voor alle productieprocessen na te gaan wat de mogelijke gevaren zijn voor de volksgezondheid en vast te leggen welke maatregelen genomen worden om deze gevaren het hoofd te bieden.

De BRC-code betrekt ook de fabrieksomgeving bij de beoordeling. Ons moderne fabriekspand voldoet ruimschoots aan de eisen.
Verder zijn in de BRC-code eisen opgenomen voor de kwaliteitszorg binnen de organisatie. Deze eisen zijn grotendeels gebaseerd op ISO-9001. Kwaliteitszorg staat centraal bij De Koning Vlees. Voor elk proces is vastgelegd hoe er gewerkt wordt. Niet alleen onze kwaliteitsdienst, maar al onze medewerkers zijn van het belang van hygiëne en veiligheid doordrongen. Zo blijft de kwaliteit van onze producten op een constant hoog niveau.

De Koning Vlees B V Dutch pdf.pngDe Koning Vlees B V pdf.png


Daarnaast beschikt De Koning Vlees over het Beter Leven Keurmerk Rund, Kalf, Varken en Pluimvee.

Het Beter Leven keurmerk is een label met 3 sterren dat op steeds meer verpakkingen van vlees, kip en eieren te vinden is. Hoe meer sterren, hoe beter het leven van de dieren is geweest. Het Beter Leven keurmerk is van de Dierenbescherming, die het label door onafhankelijke professionals laat borgen.

Het Beter Leven keurmerk stimuleert veehouders, slachterijen en supermarkten om deze dieren een beter leven te geven. Hoe meer verbeteringen er aangebracht worden, hoe meer sterren het product krijgt, waarmee het bedrijfsleven zich positief in de markt kan onderscheiden. Voor consumenten wordt rekening houden met het dierenwelzijn een stuk makkelijker; ze hoeven alleen maar op het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming te letten. Zo krijgt het dier een beter leven, de boer krijgt meer mogelijkheden over te stappen op diervriendelijker veehouderij, de detailhandel krijgt meer onderscheidend vermogen, de consument krijgt meer keuze in diervriendelijker geproduceerd vlees en eieren en heel veel landbouwhuisdieren worden aan een beter welzijn geholpen.

BLKVER_certificaat

.