Heyde Hoeve, ouderwets lekker

Boerderij de Heyde Hoeve staat in het dorpje Gerwen, gemeente Nuenen. De boerderij stamt uit 1553 en heeft een lange historie met een verscheidenheid aan bewoners. De Heyde Hoeve is de bakermat van coöperatie Heyde Hoeve. Een coöperatie met varkensboeren met aandacht en zorg voor het dier en behoud van de natuurlijke omgeving.

Het vlees van deze Duroc varkens past in een gezond menu. Varkensvlees is rijk aan vitamines B1 en B6 en bron van vitamine B12 en mineralen als zink. Daarnaast levert het vitamine B2 en de mineralen ijzer, fosfor en seleen. Varkenslever is bovendien rijk aan vitamine A. Varkensvlees bevat van nature eiwit en vet en geen koolhydraten (bron: www.voedingscentrum.nl). Uiteraard groeien deze varkens op zonder groeihormonen. Door een goed klimaat en een strenge hygiëne in de stal zijn deze varkens gezond en worden er zeer weinig medicijnen gebruikt. Om ervoor te zorgen dat uw klanten altijd antibiotica vrij vlees consumeert hebben behandelde varkens een wettelijke wachttermijn alvorens ze geslacht worden. De wachttermijn is de voorgeschreven periode die moet verstrijken tussen de laatste toediening van een diergeneesmiddel aan een dier en de verkrijging van levensmiddelen van dit dier. Dit wordt uiteraard nauwlettend in de gaten gehouden door de dierenarts en alles wordt geregistreerd. Zo garanderen wij u niet alleen heerlijk vlees maar ook veilig vlees!

Het vlees is vol van smaak en is mals en sappig. De unieke smaak van Duroc volstaat met het op smaak brengen met enkel wat zout en versgemalen peper. Natuurlijk kunt u eindeloos variëren met kruiden en bereidingen. Varkensvlees is veelzijdig en herontdekt door gerenommeerde chefs. Zij zoeken naar oude rassen met smaak en brengen regelmatig een ‘ode’ aan het varken. Zij verwerken het varken van ‘kop tot staart’ en dat levert tongstrelende gerechten op!




 

Maandaanbieding

De volgende artikelen bieden wij messcherp geprijsd aan.

Bekijk de maandaanbieding

Recept: Terrine van Heyde Hoeve varken
met rauwkost van asperges en peterselie olie

                   

Ingrediënten

VOOR 10 PERSONEN

  • 2 kg Heyde Hoeve varkensnek 
  • 3 teentjes knoflook 
  • 1 blaadje laurier
  • 1 bosje peterselie
  • 23 gram gelatine
  • 10 stuks asperges rauw en geschild
  •  Zout en versgemalen peper

 

Bereiding

Voorbereiding:

  • Snijd de nek in plakken van ongeveer 1,5 cm dik
  • Pekel deze met zout of kleurzout en peper 12 uur
  • Zet warm water op met het laurierblad en gesneden ui en leg de lappen vlees er in- Laat het vlees wat afkoelen- Was en hak de peterselie fijn met knoflook houd wat peterselie over voor olie- Bekleed een vorm met plastic (makkelijker met lossen)        

Bereiding:

  • Zeef het vocht en laat dit snel inkoken tot het lekker op smaak is
  • Pluk het vlees zodat we draden krijgen en niet te fijn en kook dit zachtjes gaar in 2,5 uur
  • Maak van een ½ ltr vocht en ½ ltr room of crème fraiche
  • Breng dit vocht op smaak met peper en zout
  • Laat dit afkoelen op ijswater tot het hangend is en meng de peterselie en knoflook er door
  • Leg een laagje reepjes vlees in de vorm in de lengte richting
  • Giet er dan wat vocht met peterselie bij
  • Herhaal dit tot de vorm vol is
  • Leg iets op de vorm zodat het licht onder druk staat
  • Laat alles 12 uur op stijven in de koelkast
  • Snijd de asperges op de mandoline in julienne (lucifertjes)
  • Snijd er dan de gewenste plakken van
  • Maak van de peterselie die over is olie (met olijfolie)
  • Bak nog eventueel een chip in een frituur van 140ºC goudbruin        

Opmaak:

  • Leg de plak op het bord en breng de salade op smaak
  • Leg de salade bij de plak en giet er wat peterselie olie omheen

Nieuwsgierig geworden?

Bel of mail ons dan op onderstaande gegevens en wij zullen u een aantrekkelijk aanbod doen zodat ook uw gasten kunnen gaan meegenieten van dit heerlijk stukje vlees!

Telefoonnummer:
078-6291864

E-mail
heydehoeve@dekoningvlees.nl 

Producten

Bij De Koning Vlees kunt u een heerlijke diversiteit aan Heyde Hoeve producten krijgen. Elk stukje vlees heeft weer tal van mogelijkheden. Het vlees van de Duroc varkens is mooi gemarmerd en heeft meer “intramusculair vet”. Vraag uw vertegenwoordiger naar ons assortiment.

Speciale wensen?

U bepaalt wat er op uw menukaart staat. Wij adviseren u daar graag bij.

Wilt u het vlees gesneden, gekruid of natriumarm, geportioneerd of aan een stuk, vers of bevroren? Heeft u andere wensen? Wij zorgen ervoor.