Wie zijn wij

De Koning Vlees B.V. is een bedrijf dat smakelijke vleesproducten levert aan de grootverbruiker: horeca en maaltijdindustrie. Onze afnemers kunnen rekenen op een constante, hoge kwaliteit, op een snelle, tijdige levering en bovendien op een scherpe prijs.

Naast een betrouwbare leverancier wil De Koning Vlees ook een aantrekkelijke werkgever zijn, met waardering voor ieders inbreng. Het succes hangt immers af van de prestaties van het hele team. Bij De Koning Vlees hecht men aan een goede werksfeer. Dat dit geen loze woorden zijn, blijkt uit het feit dat veel werknemers zich langdurig en met groot enthousiasme aan het bedrijf verbinden. De keuken van De Koning Vlees wordt gerund door vakmensen die niet alleen weten hoe ze een lekker stukje vlees moeten bereiden, maar die ook, in overleg met de klant, constant bezig zijn met de ontwikkeling van de receptuur. De consument proeft het verschil.

Vacature: vakantiewerk

vakantiebaan 2 (2).png Zoek jij nog een leuke vakantiebaan? Of kun jij wel wat geld gebruiken naast je school of studie? Lees dan snel verder! lees verder
 • In 1910 begon Jacob de Koning een slagerij in Rijsoord.

  Jacob was ondernemer in hart en nieren en bouwde de slagerij uit tot een bloeiend bedrijf. Hij startte met bezorgdiensten in de regio waarvan de omzet vele malen groter werd dan die van de winkel. In de jaren 20 opende hij een eerste filiaal in Heerjansdam.

 • In 1939 droeg Jacob de leiding van het bedrijf over aan zijn zonen Jos en Piet de Koning.

  Na de oorlog groeide het bedrijf gestaag door. Een belangrijke ontwikkeling in de jaren daarna was de opkomst van supermarkten. De Koning zag deze ontwikkeling niet als bedreiging, maar als kans. Vanuit de eigen worst- en vleeswarenfabriek konden immers niet alleen de eigen slagerijen, maar ook supermarkten worden bevoorraad. Het lukte om de klandizie van supermarktketens als Simon de Wit en P. de Gruyter & Zn. te winnen.

 • Rond 1960 trad de derde generatie aan: de neven Jaap en Jan de Koning.

  In de jaren 70 staakten zij de bezorging aan huis. Het aantal filialen en franchisebedrijven breidde in die tijd nog wel uit. In de hoogtijdagen had De Koning 16 slagerijen in de regio.

 • Na 1985 veranderde de markt snel.

  De directie besloot tot een radicale koerswijziging. Het bedrijf ging zich specialiseren in leverantie aan de grootkeuken: restaurants, maaltijd- en conservenfabrieken. De filialen en franchisebedrijven pasten niet bij de nieuwe koers en werden in de jaren daarna één voor één overgedragen aan de bedrijfsleiders. Het bedrijf richtte zich vervolgens helemaal op de grootkeuken en dat bleek een gouden greep. De locatie in Rijsoord werd te klein om aan de vraag te kunnen voldoen.

 • In 2005 zette Jan de Koning het bedrijf voort op de huidige locatie in Zwijndrecht.

  Het bedrijfspand is voorzien van geautomatiseerde systemen waarmee rook- en kooktijden nauwkeurig kunnen worden vastgesteld. In de keuken van De Koning wordt hard gewerkt aan verrassende en smakelijke nieuwe producten.

Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer. Bij het 100-jarig bestaan in 2010 droeg Jan de leiding over aan zijn zoon Arjan de Koning.

In honderd jaar tijd heeft het bedrijf een metamorfose ondergaan. Wat onveranderd bleef? Het van generatie op generatie doorgegeven vakmanschap.